Τσογγάς Κωνσταντίνος

Τσογγάς Κωνσταντίνος

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Τσογγάς είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.). Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός, με Μεταπτυχιακές σπουδές στα προηγμένα υλικά και Διδακτορικό Δίπλωμα στη μηχανολογία στους τομείς των νανοσύνθετων πολυμερών και της δυναμικής-μηχανικής συμπεριφοράς των μηχανικών διατάξεων.

Από το 2013 απασχολείται ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο ΔΙ.ΠΑ.Ε., στο Α.Π.Θ., στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α), όπου έχει συμμετάσχει σε 13 ερευνητικά προγράμματα (HORIZON Europe, H2020, ERASMUS+ KA2, Εθνικά προγράμματα – ΕΣΠΑ, συνεργασίες με Εθνικές ιδιωτικές εταιρείες της βιομηχανίας ως υπεργολάβος). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την Προσθετική Κατασκευή προηγμένων υλικών, σύνθετων πολυμερών ανακύκλωσης και κυψελοειδών δομών, μηχανικές δοκιμές και χαρακτηρισμό υλικών (SEM & in-situ SEM), την ανάπτυξη ψηφιακών διδύμων με αναλύσεις πεπερασμένων στοιχείων, ταλαντώσεις και διαδικασίες βελτιστοποίησης με γενετικούς αλγορίθμους.

Συμμετείχε στη συγγραφή 101 επιστημονικών δημοσιεύσεων (h index:23, citations:1340), εκ των οποίων 61 άρθρα είναι σε διεθνή περιοδικά με κριτές, 2 κεφάλαια βιβλίων σε διεθνείς εκδόσεις, 34 εργασίες που παρουσιάστηκαν σε διεθνή συνέδρια και 4 αναρτημένες ανακοινώσεις σε εθνικά συνέδρια. Είναι Ειδικός εκδότης τεύχους και μέλος της επιτροπής κριτών σε 16 περιοδικά.

Επιστημονικό Πεδίο:
Προηγμένα Υλικά και εφαρμογή τους σε μηχανολογικές κατασκευές
Μαθήματα που διδάσκει:
(13) Στατική, (14) Τεχνική Σχεδίαση, (21) Τεχνολογία Υλικών, (33) Αντοχή Υλικών, (55.01) Μη Καταστροφικοί Έλεγχοι, (86.03) Μέθοδος πεπερασμένων στοιχείων
Γραφείο:
Κτήριο Δαίδαλος, Ισόγειο, Εργαστήριο Οχημάτων
Τηλέφωνο:
2310013396
Email:
[javascript protected email address]