Εκδηλώσεις

Αρχείο προηγούμενων εκδηλώσεων εδώ

Θέμα: Συμμετοχή του Τμήματος στη ΔΕΘ 2023

Το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) που πραγματοποιήθηκε από τις 09 μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου 2023 προβάλλοντας κατασκευές από τις τρέχουσες ερευνητικές και εκπαιδευτικές του δραστηριότητες. Πιο συγκεκριμένα, εκτέθηκαν ένα υποκλίμακα βιομηχανικό πεδίο αποτελούμενο από δυο κατάλληλα προγραμματιζόμενους ρομποτικούς βραχίονες 6 βαθμών ελευθερίας και μια προγραμματιζόμενη εκπαιδευτική συσκευή επίλυσης του κύβου του rubik καθώς επίσης και ένα τηλεχειριζόμενο μη επανδρωμένο υποβρύχιο όχημα το οποίο αποτελεί μέρος του στόλου οχημάτων θαλάσσης της Ερευνητικής Ομάδας «Ίππαλος». Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης λειτουργούσε τριδιαστάτος εκτυπωτής του τμήματος ο οποίος εκτύπωνε αναμνηστικά για τους/τις επισκεπτές/τριες της έκθεσης.

Θέμα: 2η Διημερίδα Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας

Tο πρόγραμμα της διημερίδας επαγγελματικής σταδιοδρομίας που θα λάβει χώρα την Τρίτη και Τετάρτη 30-31/5 σε pdf και η αφίσα της εκδήλωσης . Στην εκδήλωση συμμετείχαν 33 επιχειρήσεις με πολλές από αυτές να έχουν και stand. Κατεβάστε τις εταιρικές παρουσιάσεις της εκδήλωσης.

Θέμα: Συμμετοχή του Τμήματος στην Beyond 2023

Το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος συμμετείχε στη διεθνή έκθεση καινοτομίας Beyond 2023 που πραγματοποιήθηκε από τις 24 μέχρι τις 26 Μαΐου Οκτωβρίου 2023 στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Εκθέσεως της Θεσσαλονίκης εκθέτοντας καινοτόμες κατασκευές από τις τρέχουσες ερευνητικές και εκπαιδευτικές του δραστηριότητες.
Πιο συγκεκριμένα, εκτέθηκαν προγραμματιζόμενες κατασκευές εκπαιδευτικής ρομποτικής και μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα υποβρύχια οχήματα εξοπλισμένα μεταξύ άλλων και με αισθητήρες αποτύπωσης του προφίλ των φυσικοχημικών παραμέτρων του νερού. Στο πλαίσιο της έκθεσης παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά μαζί, όλα τα μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα υποβρύχια οχήματα της εργαστηριακής ομάδας «Ίππαλος».
Παρακολουθήστε το σχετικό video

Θέμα: Προσκεκλημένη ομιλία τμήματος στον ΣΕΒΙΠΕΘ

Στα πλαίσια της συνεργασίας του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων ΒΙΠΕΘ, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των δυνατοτήτων του τμήματος σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΕΒΙΠΕΘ την Παρασκευή 03/04/2023 στο Πνευματικό Κέντρο Σίνδου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Δέλτα Κος Ιωαννίδης Ιων., ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κος Τσακίρης Παντ., ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Κος Γιουτίκας Κ., ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Κος Μπίλιας Π., ο Διευθύνων Σύμβουλος ΕΤΒΑ Κος Ψαθάς, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Κος Καπνοπώλης Αν.

Θέμα: Συμμετοχή του Τμήματος ΜΠΔ σε εκδήλωση του Ινστιτούτου οδικής ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς

Το τμήμα ΜΠΔ συμμετέχει ενεργά στην καμπάνια του Ινστιτούτου οδικής ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς" για ασφαλέστερη οδήγηση και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων που αποτελούν την νούμερο ένα αιτία θανάτων στους νέους (ηλικίες 5-29 ετών). Ως εξέλιξη του Τμήματος Μηχανολόγων Οχημάτων πρωτοστατεί στις τριήμερες (28-30 Μαρτίου) δράσεις του Ινστιτούτου στην Αλεξάνδρεια Πανεπιστημιούπολη Σίνδου του ΔΙΠΑΕ.

Θέμα: Δελτίο Τύπου ΕΒΕΘ - Παρουσίαση του Τμήματος

Η παραγωγή έρευνας υψηλού επιστημονικού επιπέδου και η σύνδεση της ακαδημαϊκής έρευνας και καινοτομίας με την παραγωγή βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Ο Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης παρουσίασε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης την “επανάσταση” στην παραγωγή που δημιουργεί η 4η Βιομηχανική Επανάσταση και τόνισε την πρόκληση της σύνδεσης της αγοράς εργασίας με την ακαδημαϊκή έρευνα & καινοτομία. Ο κ. Τσαγκάρης σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις του μέλλοντος θα αξιοποιήσουν πλήρως τη δύναμη της ψηφιακής τεχνολογίας. Περισσότερες πληροφορίες στο δελτίο Τύπου της ΕΒΕΘ. https://www.ebeth.gr/articles/43938

Θέμα: Συμμετοχή τμήματος στην ημερίδα με τίτλο «Βιομηχανία – Αυτοματισμοί – Ρομπότ»

Το τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης συμμετείχε με 2 ομιλητές στην ημερίδα που οργάνωσε το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος με τίτλο «Βιομηχανία – Αυτοματισμοί – Ρομπότ» την Τρίτη 28/02/2023. Ο Πρόεδρος του τμήματος κος Τσαγκάρης Απόστολος εστίασε σε παρουσίαση με τίτλο «4η Βιομηχανική επανάσταση και διαδίκτυο των πραγμάτων (ΙοΤ): Αυτοματοποίηση και Ρομποτική», ενώ ο κος Μπιάλας Χρήστος παρουσίασε Αυτοματισμούς και Ρομποτική στις διαδικασίες Παραγωγής και Εφοδιασμού – Σύγχρονες Τάσεις .

Θέμα: Επίσκεψη φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης στις εγκαταστάσεις της εταιρείας μη καταστροφικών ελέγχων T.C.L. Co.

Την Τρίτη 20-12-2022 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη φοιτητών του Τμήματος ΜΠΔ στις εγκαταστάσεις της εταιρείας μη καταστροφικών ελέγχων T.C.L. Co. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος των «Μη καταστροφικών ελέγχων» και της συνεργασίας του Τμήματος με εταιρίες της ΒΙΠΕΘ. Στις εγκαταστάσεις της εταιρίας και τις δυνατότητές της μας ξενάγησε ο υπεύθυνος της εταιρείας κ. Ελευθέριος Αβραμίδης.

Θέμα: Συμμετοχή του Τμήματος στη διεθνή έκθεση καινοτομίας Beyond 2022

Το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος συμμετείχε στη διεθνή έκθεση καινοτομίας Beyond 2022 που πραγματοποιήθηκε από τις 29 Σεπτεμβρίου μέχρι τη 01 Οκτωβρίου 2022 στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Εκθέσεως της Θεσσαλονίκης προβάλλοντας καινοτόμες κατασκευές από τις τρέχουσες ερευνητικές και εκπαιδευτικές του δραστηριότητες. Πιο συγκεκριμένα, εκτέθηκαν προγραμματιζόμενες κατασκευές εκπαιδευτικής ρομποτικής, προγραμματιζόμενο τριδιάστατα εκτυπωμένο «έξυπνο» σκάκι και μη επανδρωμένο υποβρύχιο τηλεκατευθυνόμενο όχημα εξοπλισμένο με αισθητήρες λήψης μετρήσεων αποτύπωσης επιπέδου ρύπανσης υδάτων. Επίσης παρουσιάστηκε ρομποτικό όχημα απολύμανσης εργασιακών χώρων που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος.

Θέμα: Συμμετοχή του Τμήματος στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) που πραγματοποιήθηκε από τις 10 μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου 2022 προβάλλοντας κατασκευές από τις τρέχουσες ερευνητικές και εκπαιδευτικές του δραστηριότητες. Πιο συγκεκριμένα, εκτέθηκαν προγραμματιζόμενες κατασκευές εκπαιδευτικής ρομποτικής. προγραμματιζόμενος τριδιάστατα εκτυπωμένος ρομποτικός βραχίονας και μη επανδρωμένο υποβρύχιο τηλεκατευθυνόμενο όχημα.

Αρχείο Φωτογραφιών

Οι φωτογραφίες σε zip.

Θέμα: Επίσκεψη φοιτητών του μεταπτυχιακού προγράμματος SMARTSEA στην Πανεπιστημιούπολη Σίνδου

Από την Δευτέρα 23/05 έως και την Παρασκευή 03/06, το τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης υποδέχθηκε στην Πανεπιστημιούπολη της Σίνδου φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος Surveying & MARiTime internet of thingS EducAtion (SMARTSEA), το οποίο λαμβάνει χώρα στα πλαίσια των χρηματοδοτούμενων Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus Plus KA2. Στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα συμμετέχουν φοιτητές από χώρες εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχοντας ως κοινό στόχο την επιστημονική κατάρτισή τους στις νέες τεχνολογίες επισκόπησης του υδάτινου περιβάλλοντος, αλλά και την γενικότερη διαπολιτισμική εμπειρία των προγραμμάτων Erasmus.

Θέμα: Επίσκεψη φοιτητών Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Radom στην Πολωνία

Οι φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος είχαν την ευκαιρία, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus Plus KA2 με τίτλο «Beyond the border of electric vehicles: An advanced interactive course (EDRIVETOUR)», να επισκεφθούν το Πανεπιστήμιο του Radom της Πολωνίας και να καταρτισθούν επιστημονικά στο αντικείμενο της ηλεκτροκίνησης από τις 09/05 έως και τις 20/05. Οι φοιτητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος μαζί με φοιτητές από τα Πανεπιστήμια της Craiova και του Radom συμμετείχαν σε εργαστηριακές ασκήσεις με σκοπό την πιο ουσιαστική επαφή τους με τη νέα εποχή που εισάγουν τα ηλεκτρικά οχήματα. Ωστόσο, τα προγράμματα Erasmus+ έχουν και έναν πιο διαπολιτισμικό χαρακτήρα, ο οποίος και αξιοποιήθηκε, καθώς οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες.